Op. Dr. İbrahim Karataş
1994 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1992 yılında Düsseldorf Üniversitesi Tıp Fakültesinde staj yaptı.
1995 yılında turizm doktorluğu eğitimi aldı.
1997-2001 yılları arasında SSK Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Genel Cerrahi (İleri Laparaskopi) uzmanlık eğitimi aldı.
2001 yılında Türkiye taekwando federasyonu sağlık kurulu üyeliği yaptı
2002 yılında hemoroid ve varis tedavisinde infrared fotokoagülasyon ve scleroterapi uygulaması eğitimi aldı.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi ve SSK Ankara Eğitim Hastanesi’nde enteral parenteral beslenme ünitesinde eğitim aldı. Kepan (klinik enteral parenteral beslenme Türkiye üyesi) , Espen (Europian enteral nütrisyon üyesi)
Manisa meme cerrahi derneği kurucu üyesi 2003 yılında Ege Üniversitesi genel cerrahide ileri laparaskopi ve laparaskopik nissen fundublikasyonu eğitim seminerine katıldı.
Cerrahpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde düzenlenen metabolik cerrahi workshop eğitim seminerine katıldı.
Türkiye cerrahi derneği üyesidir.
Cerrahpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, Fransa’dan Dr. Philippe Topart katılımıyla gerçekleşen metabolik cerrahi workshop eğitim seminerine katıldı.
Obezite Cerrahisi (Şişmanlık ameliyatları)
Fazla kilolarınızdan kurtulabilir yeni bir görünüme kavuşabilirsiniz.
Op. Dr. İbrahim Karataş 22 yıllık doktorluk tecrübesi ile obezite cerrahisi konusunda hizmet vermektedir.
Obezite Nedir?
Obezite vücutta bulunan yağ miktarının aşırı derecede artmasıyla birlikte meydana gelen bir sağlık sorunudur. Yetişkin bir erkek bireyin vücut ağırlığının ortalama %15’ini, yetişkin bir kadın bireyde ise vücut ağırlığının ortalama %20 sini yağ dokuları oluşturmaktadır. Vücutta bulunan bu yağ oranının %25 -%30’un üzerine çıkması obezite belirtisidir.
Kimler için obezite cerrahisi önerilir?
En az üç yıldır obez olan, diyet ve egzersiz girişimi olan,
Vücut Kitle Endeksi Değeri 40 ve üzeri olan kişiler için obezite cerrahisinin gerekli olduğu savunulmaktadır. Vücut kitle endeksi değeri 40-30 arasındaki hastalarda kiloya ya da ek hastalıklara bağlı olarak karar verilmektedir.
Tip 2 Diyabet Ameliyatı
Şeker hastalığından kurtulabilirsiniz.
Op. Dr. İbrahim Karataş 15 yılı aşkın doktorluk tecrübesi ile tip 2 diyabetleri konusunda hizmet vermektedir.
TİP 2 ŞEKER HASTALIĞINDA TEDAVİ?
Tip 2 diyabet heterojen çok etkenli dinamik hastalıktır. Hastalığın gelişimi sadece hormonal olmayıp psikolojik ve çevresel faktörlerde vardır. Diyabette klasik tedavi eğitim egzersiz, Diyet, İlaçlar ve insülindir. Fakat bu tedavi protokolleriyle ancak diyabetli hastaların yüzde 20’sinin kan şekerini kontrol altına alınır. Hastaların ancak yüzde 7 iki yıl süre ile doktorunun önerilerine uyuyor.
Niçin Metabolik Cerrahi ?
Verilen diyet egzersiz hastanın gününü kurtarmaya yöneliktir. Bir insan ömür boyu egzersiz ve diyet yapması mümkün değildir. Yapılan çalışmalarda 3 yıl boyunca diyet ve egzersiz önerilerine uyan hastaların oranı yüzde 5 üzerinde değildir. Bu tedaviler kan şekerini kontrol altına almaya yöneliktir. Yapılan ameliyat ile şeker hastalığı 4 hafta içinde %93 düzeliyor.hastalarımız, şeker ilaçlarını ve şeker diyetini bırakıp normal yaşama dönüyor.
Bu Ameliyatlar Nasıl Etki Ediyor
Günümüz yaşamında beslenme şeklimiz yemek yeme alışkanlığımız ve yiyeceklerin içerikleri ve yemek yeme şekli çok değişti. Fabrikasyon, Rafine fast food tarzı gıdalarla beslenmeye başladık. Bu tip beslenmenin olumsuz etkileri aslında sindirimin tam olarak tamamlanmasıdır. Yiyecekler ince bağırsağın son kısmına gelmeden orta kısmında sindirimi tamamlamış oluyorlar. Ancak iyi huylu bağırsak hormonlarının aktive olupta tokluk hissi oluşması için besinlerin bu sindirim yolunun tamamını kullanması gerekiyor. Eğer tamamını kullanmadığı zaman ince bağırsağımızın son kısmındaki iyi huylu barsak hormonları aktive olmuyorlar. Bu iyi hormonlar vücuttaki duyarlılığı arttırmaktadır. Metabolik cerrahide bağırsağın son kısmıyla yiyeceklerin erken tanışmasını sağlar.
Uygulanan Ameliyatlar
Bu ameliyat tekniği Cleveland ve Fransa’da uygulanmaya başlayan en yeni tekniktir. Bu ameliyatta şeker hastalığı 4 hafta içerisinde %93 oranında düzelmektedir. Diğer ameliyatlardan sonra oluşabilen malabsorbsiyon dediğimiz; emilim bozuklukları ve kemik erimesi gibi sorunlar oluşmamaktadır. Ayrıca diğer ameliyat tekniklerinde olduğu gibi bağırsaklarda herhangi bir yer değişikliği yapılmadan uygulanmaktadır. Bu ameliyat kliniğimizde başarıyla uygulanmaktadır.